Међутим, управо Дивца, крајње опасног младића с почетка српског транзиционог пролећа ранио је управо Лука Бојовић.

Михајло Дивац успео је да преживи ратишта, обрачуне на београдским улицама, метке које је на њега испалио Лука Бојовића, али је на крају окончао живот у 28. години и то због мрког погледа.

Београдом се и даље препричава његово чувено рањавање кад је пуцао Лука Бојовић. Дивац је седео у башти кафића "Трозубац" у Нушићевој улици. Мрко се погледао са младићем за оближњим столом. Устао је и кренуо ка њему. Када је видео Дивца, извукао је пиштољ и са пет метара удаљености пуцао. Погодио га је у стомак.

Фото: Јутјуб принтскрин/ vvesko1

 

Али, Дивац је рањен наставио да иде ка њему рекавши да ће му "утоку набити у д**е". Ту је уследио још један пуцањ који му је прошао кроз руку и стомак, а младић је побегао. Касније ће се успоставити да је тај младић Лука Бојовић, који је постао криминалац познат и ван граница Србије.

Иако се говорило да се спрема освета, извесно је да је осујећена чињеницом да је Бојовић у то време био пулен Жељка Ражнатовића Аркана. Касније, овог догађаја Дивац је причао:

- То је његов пораз, не мој. Никад не бих пуцао у ненаоружаног човека. Веома држим до кодекса. Срамота је то што је урадио, али га разумем, много се уплашио - причао је касније Дивац.

Фото: Новости

 

Дивац је убијен испред хотела „Путник“ у Новом Београду, 1995. године. организован турнир "Београдски победник". Због мрког погледа боксера Радована Радусиновића, пуцао је на њега и побегао. Међутим, боксер је узвартио и метак га је погодио с леђа. Преминуо је на месту.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".