Немачка полиција за напад сумњичи 27-годишњег тражиоца азила из Еритреје. Они су у саопштењу за јавност навели да је осумњичени мушкарац јуче ујутру изашао из склоништа за избеглице у селу Илеркирхберг и напао ученице.

Локални медији јављају да је старија девојчица касније преминула у болници, док тринаестогодишња девојчица није животно угрожена и опоравља се од задобијених повреда. Полицајци су претресом оближње зграде идентификовали осумњиченог, а код њега је пронађен и нож за који се претпоставља да је коришћен у нападу. Приведена су још двојица мушкараца, пише Би -Би-Си .

Становници шокирани

Осумњичени је тренутно под полицијским надзором у болници, где се лече његове повреде. Полиција је у саопштењу позвала јавност да не користи инцидент за подстицање сумњи према странцима или тражиоцима азила. "Све у вези са овим нападом тренутно је потпуно нејасно", рекао је новинарима портпарол полиције Волфганг Јургенс.

Напад се догодио у немачком граду Илеркирхбергу, који према попису из 2015. има мање од 5.000 становника. Градоначелник Маркус Хаеусслер рекао је да су сви становници града шокирани нападом. 

Немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фаесер рекла је да је потресена "страшним вестима". Жао ми је због убијене девојке и искрено се надам да ће се повређена девојка опоравити... Полиција интензивно истражује позадину случаја“, написао је Фаесер на Твитеру.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".