Nemačka policija za napad sumnjiči 27-godišnjeg tražioca azila iz Eritreje. Oni su u saopštenju za javnost naveli da je osumnjičeni muškarac juče ujutru izašao iz skloništa za izbeglice u selu Ilerkirhberg i napao učenice.

Lokalni mediji javljaju da je starija devojčica kasnije preminula u bolnici, dok trinaestogodišnja devojčica nije životno ugrožena i oporavlja se od zadobijenih povreda. Policajci su pretresom obližnje zgrade identifikovali osumnjičenog, a kod njega je pronađen i nož za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu. Privedena su još dvojica muškaraca, piše Bi -Bi-Si .

Stanovnici šokirani

Osumnjičeni je trenutno pod policijskim nadzorom u bolnici, gde se leče njegove povrede. Policija je u saopštenju pozvala javnost da ne koristi incident za podsticanje sumnji prema strancima ili tražiocima azila. "Sve u vezi sa ovim napadom trenutno je potpuno nejasno", rekao je novinarima portparol policije Volfgang Jurgens.

Napad se dogodio u nemačkom gradu Ilerkirhbergu, koji prema popisu iz 2015. ima manje od 5.000 stanovnika. Gradonačelnik Markus Haeussler rekao je da su svi stanovnici grada šokirani napadom. 

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Faeser rekla je da je potresena "strašnim vestima". Žao mi je zbog ubijene devojke i iskreno se nadam da će se povređena devojka oporaviti... Policija intenzivno istražuje pozadinu slučaja“, napisao je Faeser na Tviteru.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".