Најзанимљивија прича ове репрезентације су свакако два голмана.

Први голман репрезентације је Андрис Ноперт који је своју сениорску каријеру започео у Херенвену где није одиграо ниједан минут.

Тражила га је НАЦ Бреда где је одиграо само шест утакмица за 4 године. Није испунио услове па је послат у Фођу у италијанску Серију Б где је за годину дана само био 8 пута између статива.

Фото: AP Photo/Petr David Josek

 

Дордрахт га је довео, а затим убрзо и отпустио. Тада га је његова супруга наговарала да напусти фудбал и да започне каријеру као полицајац.

Одлучни Ноперт је одбијао такве предлоге и после годину дана чекања је бранио за Го Ахед Иглсе. Херенвен га је вратио, а на Светском првенству је показао колико може бити добар.

Други голман је Ремко Пасвер који је са 37 година прешао у Ајакс да би био њихов трећи голман. Док једном не смркне, другоме не сване - Онана, први голман Ајакса је суспендован, а Стекеленбург, други голман, је био повређен. Пасвер се нашао између статива у Ајаксу и показао се успешним. Пре тога је бранио за Твенте, Хераклес, Го Ахед Иглсе, ПСВ и Витесе. Ове године је први пут позван да брани за репрезентацију са 38 година.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".