Певач упркос поменутој титули заводника током каријере није желео да прича о својим љубавним везама ни женама које је волео. Међутим, 47 година после раскида, глумица Јасна Орнела Бери проговорила је о њиховој љубави:   

- Одлазили смо на Скендерију, у Дом младих. Дружили смо се и ту сам се ја први пут заљубила. Сви ми имамо прве љубави и увек ће бити један део у мом срцу који је резервисан само за њега. Поготово зато што сам имала једно предивно искуство које ћу памтити читав живот - истакла је глумица за босанске медије.

Чола је дуго крио да је био у краткој афери са певачицом Фридом из групе АББА. Обоје су наступали 1973. године на Евровизији. Певач је тек касније проговорио о томе: 

фото: Принтскрин/Јутјуб/ABBA

 

- Упознавање је пало за клавиром, осмеси и простачка босанска питања: "Ш'а има, стара?" После је уследио позив на викенд. Деловало је обећавајуће, али сам се ја након целе те тродневне идиле осетио употребљеним попут инстант-супе. Скуваш за пет минута, поједеш вруће и то је то. А све је било ту: и брвнара и камин и свеће и цвеће, коцкасте завесице и столњаци, печена риба у фолији с бадемима и етерична уља... Али она права, јединствена, лудачка страст која се деси између мушкарца и жене је изостала. Није било спонтаности, па је све изгледало као кад закажеш вежбање удвоје у теретани - присетио се Чола једном приликом.

Након то је четири године био је у вези с Јасном Дулић, балерином из Локица. Након ње седам година је волео манекенку из Ријеке Елизабету Видас.

Жена која му је дефинитивно била последња јесте Александра коју је упознао у Макарској 1989. године. Венчали су се 1. маја 2001. године у строгој тајности. Имају две ћерке - Уну и Лару.

- То су те моје везе и с трећом нисам имао куд него сам се оженио. Имао сам некад страсне и кратке афере али нису резултирала дугим забављањем - рекао је својевремено Чола за Аваз.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".