Косовска полиција затражила је помоћ грађана у проналажењу Сокоља Хаљиљија (Сокол Халили), који је осумњичен да је синоћ испред гинеколошке клинике Клиничко-болничког центра у Приштини убио трудну супругу.

Захтевом за сарадњу, уз који је приложена и фотографија осумњиченог, полиција је замолила све оне који имају било какве информације које би могле да доведу до идентификације локације осумњиченог да им се јаве на 192, преноси КоССев.

- Осумњичени Сокољ Хаљиљи, рођен 07.05.1991. године у Доњем Годанцу, општина Штимље, тражи се за тешко убиство које се догодило 30.11.2022. године у Приштини - наводи се у саопштењу полиције.

У дворишту Гинеколошке клинике Клиничко-болничког центра у Приштини синоћ је пронађено беживотно тело 35-годишње жене. Сумња се на убиство, потврдили су исте вечери из Косовске полиције за приштинске медије. Уједно је косовки премијер саопштио да је реч о трудној жени, коју је убио супруг.

- Око 18.00 часова добили смо информацију о беживотном телу у дворишту Клиничко-болничког центра у Приштини. Полиција је одмах изашла на лице места, као и лекарска екипа која је констатовала смрт настрадале жене старе око 35 година - казала је синоћ портпаролка тзв. косовске полиције Фљора (Флора) Ахмети.

Према наводима медија, 35-годишња жена, која је чекала порођај у клиници, исту је напустила да би нешто купила, а када се враћала срела је свог супруга, са којим је "на ивици развода". Он је потом извукао пиштољ и упуцао је три пута.

Сестра жртве синоћ је за Т7 такође казала да су супружници и раније имали проблема, те да је Хаљиљи увек код куће држао пиштољ и нож.

Х. М. је Хаљиљија напустила уз помоћ полиције, а имала је и налог за заштиту који је издао Основни суд у Урошевци. Како овај суд наводи, налог је издат 13. септембра ове године и важи дооо 13. марта 2023.

Против Хаљиљија у августу ове године подигнута је и оптужница за застрашивање Х. М, за које се, како је навео Основни суд у Урошевцу, изјаснио невиним.

Месец дана касније, односно у септембру проглашен кривим и осуђен на новчану казну због поседовања оружја без дозволе.

Косовка министарка правде Аљбуљена Хаџију (Албулена Хаxхиу) казала је данас у изјави за медије да ће због овог случаја бити смена и оставки.

- Оног тренутка када пропуст институције, карика која је заказала, буде идентификована, одговорно лице ће поднети оставку. Сви ми на позицијама на којима се налазимо имамо одговорности у складу са законима на снази. Надлежности су одвојене, али гарантујем да ако видимо да је неко подбацио, биће оставке, биће разрешења. Али имајте на уму да су и у прошлим случајевима тражене оставке и разрешења када тужилаштво није успело. Нема оставке, нема отказа. А овај немар охрабрује криминалце, убице - рекла је она.

Хаџију је казала и да када буде спроведена реформа правосуђа "неће бити тужилаца и судија који не обављају своје дужности".

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".