Брена и Драгана су прошло лето проводиле време у Монаку и јавност је стекла утисак да су у и те како пријатељским и добрим односима. Судећи по једном старом интервјуу то није био одувек случај. Брена га је дала пре више од две деценије за један од најпопуларнијих магазина о познатима - "Сабор".

Однос Лепе Брене и Драгане Мирковић био је коректан, док су заједно биле у издавачкој кући "ЗаМ" која је постојала пре "Гранда" и док су имале заједничког менаџера Раку Ђокића. Међутим, убрзо је дошло до несугласица, те је Драгана, заједно са легендарним певачем Нином Решићем, напустила "ЗаМ".

Фото: Сабор

 

- Ништа страшно, стање је редовно, а певачи као певачи, једни одлазе други долазе. Па, с обзиром на њихове људске и моралне квалитете, ми смо малетене презадовољни што су отишли. Право да вам кажем. Тешко је радити са две психолошки гледано лабилне личности. Овде у ЗаМ-у ради се по принципу добре воље, ако треба и 24 сата дневно. У великим државним кућама зна се како се ради. Овде код нас сви стану иза вашег пројекта, а тамо има двеста запослених који имају своје радно време, администрацију и тако даље и немогуће је да сви живе за вашу нову плочу - испричала је Брена за поменути часопис.

Према њеним речима, сметала јој је размаженост, не само Драгане, већ и других колега које није именовала.

Фото: Д. Мишић

 

- Лечити њихове комплексе могао је само Рака Ђокић, Гане, богами,то не може да издржи. Ми смо овде изградили један врло професионалан однос, али и приватно смо једни за друге имали много поштовања. Када би ми Рака рекао да за два дана морам да будем спремна за пут, рецимо у Аустралију, то је за мене био закон, иако сам била звезда и имала 14 година дугу каријеру. Никада нисам била размажена, никада нико није моје комплексе морао да лечи, никада није нико слао такси по мене, нити је морао да води рачуна да ли имам довољно бензина у колима, да ли су ми хаљине припремљене, да ли баш када треба да се путује преживљавам неке љубавне трауме. Какве сте то везе има са послом? Никакве. Ако, дакле ја могу да се према послу односим професионално, онда могу и други. Ако се нешто договоримо, онда једино виша сила може да ме спречи да испоштујем договор. Тако се ради посао и поштује хлеб. Ево сада имам и дете и породицу и много више обавеза, па ми није проблем да све ускладим и испроштујем људе са којима радим, а не да будем цмиздрава, уплакана и да не знам шта да радим од силних проблема. Онај ми је рекао оно и сада ја да дођем да плачем или да ми кажу да будем сутра ту и ту у толико, а ја да одговорим “Јао немој сутра, имали смо синоћ журку до касно, па смо мало попили”. Шта ти људи уопште замишљају? - додала је она.

Такође, Брена сматра да ју је Драгана оставила на цедилу, те да јој недостаје, етике, морала и карактера.

Фото: Милена Анђела

 

- Имала сам среће и прилике да упознам многе људе који су нешто велико направили и тврдим вам да су сви врло једноставни и професионални. Имају времена и за посао и за пријатеље и живе нормално. А срела сам и оне којима се јуче отворила љуска од јајета и већ су препуни неке филозофије, неке кобајаги тежине и сопствене величине. Ма, ништа толико не подносим код људи као недостатак етике, морала и карактера. То су психолошки проблеми надуваних величина у смањеној земљи. Умисле да су бог зна шта.  Брзо им се надува празна глава и почну да извољеваљу и фантазирају. Ето проблем је у тим младим снагама које немају ни респекта ни етике ни васпитања. Ако је риба, зна она како ће се пробити у животу, ако је фрајер - газиће преко мртвих. Мртви ладни ће вас оставити на цедилу, када процене да им то одговара - била је изричита певачица.

Како се даље наводи у интервјуу, Лепа Брена је без задршке открила да се све поменуто ради о Драгани Мирковић.

- Шта је бољи пример за то од Драгане Мирковић. Није јој била посвећена толика пажња у ЗаМ-у као мени, ушли смо у снимање њеног филма који нас је оставио у були јер се није исплатио ни један одсто - рекла је она у једном делу интервјуа за поменути магазин.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Сабору пре 30-ак година *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".