На Лиму код Пријепоља водостаји ће у наредних 12 сати бити у већем порасту са достизањем границе ванредне одбране од поплава, а на Ибру код Рашке са достизањем и превазилажењем границе редовне одбране од поплава у наредна 24 сата, упозорио је јутрос РХМЗ.

На Дунаву водостаји се налазе око и нешто испод ниских пловидбених нивоа, наводи се на сајту РХМЗ.

РХМЗ је саопштио да ће у Србији данас бити облачно, местимично са кишом и температуром до девет степени.

У брдско-планинским пределима очекује се формирање пет до 15 центиметара снежног покривача. После подне и увече престанак падавина и краткотрајно разведравање.

Најнижа температура од 2 до 8 степени Целзијуса, највиша дневна од 6 до 9. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни.

У Београду облачно и хладније, повремено с кишом, после подне и увече разведравање. Најнижа температура око 4, највиша око 8 степени. Ветар слаб и умерен северозападни.

Очекивана биометеоролошка ситуација изазваће тегобе код већине хроничних болесника, а опрез се саветује особама с повишеним крвним притиском и респираторним тегобама. Од метеоропатских реакција могући су реуматски болови и нерасположење, а више пажње препоручено је учесницима у саобраћају.,

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".