На основу хидролошке ситуације, тренутних водостаја на рекама и стања заштитних објеката проглашена је ванредна одбрана од поплава на Водној јединици "Ибар- Краљево, Нови Пазар", сектор М.12, на сливу реке Западне Мораве и редовна одбрана на Водној јединици "Лим-Пријепоље" сектор С.7, саопштило је данас ЈВП "Србијаводе".

Ванредна одбрана од поплава проглашена је и на водним јединицама "Дрина Лозница", "Колубара- Ваљево", "Лепеница-Крагујевац", "Велика Морава - Ћуприја, Параћин" "Западна Морава - Крушевац" "Западна Морава - Чачак".

Службе ЈВП "Србијавода" и надлежна водопривредна предузећа спроводе све потребне мере како би на критичним деоницама ублажили изливања водотокова.

На рекама Рашка, Јошаница и Видрењак у Новом Пазару службе "Србијавода" су на на терену са тешком механизацијом, камионом са 3.000 џакова који ће се пунити на локацији у близини реке у Новом Пазару, два камиона, кип и мали багер.

Тамо се налази и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић.

Услед тенденције раста нивоа водостаја на реци Лим у Пријепољу, како је саопштено, проглашена је редовна одбрана од поплава и у току је постављање мобилне опреме за заштиту од поплава у дужини од 80 метара, пренео је Танјуг.

Са очекиваним падавинама постоји тенденција пораста водостаја у току сутрашњег дана, а службе ЈВП „Србијавода“ и надлежна водопривредна предузећа спроводе све потребне мере како би на критичним деоницама ублажили изливања водотокова.

РХМЗ упозорава на пораст водостаја на Лиму и Ибру

Републички хидро-метеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је данас да ће на Лиму код Пријепоља водостаји у наредних 12 сати бити у већем порасту, са достизањем границе ванредне одбране од поплава, а на Ибру код Рашке са достизањем и превазилажењем границе редовне одбране од поплава у наредна 24 сата.

РХМЗ наводи да се на Дунаву водостаји налазе око и нешто испод ниских пловидбених нивоа.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".