Путник који је присуствовао расправи истиче да су тинејџерке биле дрске према контролорки која је била веома љубазна.

- Путници нису били сигурни да ли су те девојке заиста средњошколке или су студенткиње, али као из топа су рекле контролорки да су средња школа и да их заобиђе. Жена је застала и почела да им прича да и средња школа мора да има карту као и потврду школе. Међутим, оне то нису хтеле ни да слушају колико су биле безобразне - прича путник додаје:

- Понављале су како до сада никада нису платиле карту и нико их није дирао и гњавио као ова контролорка.

Фото: М. Анђела

 

Такође додаје и да се једна путница убацила у целу ту расправу и галаму коју су правиле девојке и рекла да деца не би требало да плаћају карту.

- То су деца која немају приходе, зашто уопште морају да плате карту - питала је жена.

Међутим, и средњошколци су у обавези да имају карту за ГСП. Потребна документа за издавање карте за средњошколце су следећа:

Фото: Википедија

 

- За ученике са пребивалиштем у Београду: оригинална потврда о похађању верификоване средње школе на територији Србије или оригинална потврда о похађању школе у иностранству/испоставе у Београду која мора бити на српском или енглеском или преведена на српски од стране судског тумача.

За ученике са пребивалиштем ван територије Београда који похађају школу у Београду: оригинална потврда о похађању верификоване средње школе на територији града Београда. За стране ученике: фотокопија пасоша (оригинал на увид), за ученике из ЕУ: фотокопија пасоша или личне карте (оригинал на увид). За пунолетна лица: фотокопија личне карте (оригинал на увид). За малолетна лица: фотокопија пасоша, здравствене књижице или извода из матичне књиге рођених (оригинал на увид).

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".