Драган Стојковић Пикси је "орлове" довео у Бахреин како би се пред почетак Светског првенства привикли на услове који их чекају, а мисије је више него била успешна.

Већ у 8. минуту из првог правог напада повео је тим Србије. Немања Гудељ оборен је пред шеснаестерцем, а одговорност је преузео капитен Душан Тадић. Одлично је извео прекид, послао лопту под пречку Џафара који је "парадом" улепшао његову мајсторију.

Стефан Митровић је потом у 15. минуту у свом шеснаестерцу беспотребно оборио играча Бахреина, а Хелал је реализовао најстрожу казну и са пенала поравнао на 1:1.

Фото: Профимедиа

 

До краја полувремена, Србија је стрпљиво шансу чекала из контри, у два наврата умало је Лука Јовић избегао офсајд замку, а потом у 44. минуту имао велики промашај.

Душан Тадић је маестерално пронашао Филипа Младеновића, а овај одмах послао лопту на другу страну где ју је у паду закачио Лука Јовићкоји није имао среће, те је она завршила крај стативе већ савладаног голмана Бахреина.

Србија је након нешто лакшег тренинга у првом полувремену, у другом заиграла знатно боље. Већ у 50. минуту поново је водила репрезентација наше земље. Одлично је Душан Влаховић проиграо Тадића, који је побегао ривалу након одличног пријема, а потом је и савладао Саеда Џафара за 2:1.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

Реванширао му се Душан Тадић већ у наредном нападу, проиграо је нападача Јувентуса који је увећао предност Србије на 3:1.

Нову шансу Србија је имала већ у 64. минуту. Врхунски центаршут упутио је Дарко Лазовић, прилику је имао Душан Влаховић, окрзнула је та лопта стативу, али са спољне стране.

Играо се 76. минут, Младеновић је одличну лопту убацио у шеснаестерац ривала, тукао је главом Страхиња Павловић, право у пречку. Већ 11. минута касније Младеновић је поново упутио врхунски центаршут, Филип Ђуричић је морао само да се поклони и покупи лопту. Нова асистенција Душана Влаховића, овог пута проиграо је Луку Јовића за нови гол и коначних .5:1.

Фото: Танјуг/АП

 

Србија ће први меч на Светском првенству играти 24. новембра, противник ће нам бити репрезентација Бразила, меч се игра од 20 часова.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".