Рад Шербеџија рођен је у мјесту Бунић код Коренице у Хрватској, 27. јули 1946. године у српској породици, Раде Шербеџија је супруг Ленке Удовички, с којом има кћери Нину, Милицу Алму, Вању. Из првог брака има ћерку Луцију те сина Данила.

Фото: Тањуг

 

 

Родитељи Радета Шербџије су били Стана и Данило Шербеџија, а његов отац је био један од најстаријих људи на Балкану.

Он је открио да се његов отац противио његовој одлуци да постане глумац, те да није погледао ниједан његов филм.

- Имао сам диван однос са родитељима. Мајка ми је умрла, а отац је у 104. години. Отац никад није погледао ниједан мој филм, ни серију, ни снимку представе. Само би узео укрштене речи и напустио собу. Из неке тврдоглавости и освете. Никада - поверио се Шербеџија хрватском "Јутарњем листу".

Фото: З. Кнежевић

 

 

После његове смрти осванула је ова порука.

- Сељак, рудар, пролетер, првоборац, отац, деда, прадеда. Након што је у 104. години победио упалу плућа, здрав, одлучио је да оде, послао ближње из собе да оду мало да се одморе и затворио очи. Доста му је било. Оставио је одело за сахрану, у џепу писмо које жели да се прочита на сахрани за само најужу породицу, мени је недавно оставио сат који је добио кад је ишао у пензију, на сахрани само виолина да га прати уз песму "Кад у војску ја полазим и зелено поље газим. Сузама се бој не бије већ се врела крвца лије." Здраво деда, поносан сам што носим твоје име - поручио је тада његов унук Данило на Фејсбуку.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".