На основу до сада обрађених гласова, у Северној Митровици, кандидату Српске листе Милан Радојевићу се предвиђа више од 80 одсто гласова. У Ранилугу кандидаткиња Катарина Ристић Илић је близу стопроцентног резултата. Кандидат Далибор Јевтић у општини Штрпце очекује резултат већи од 53 одсто. Зорану Тодићу се очекује више од 90 одсто. Љуљана Шубарић у Грачаници убедљиво води са око 83 процената. У Партешу је у водству Драган Петковић са више од 80 одсто. Српска листа је забележила са овим кандидатима импресиван резултат.

На изборима за одборнике Скупштине општине Северна Митровица Српска листа је остварила незабележен резултат од 100 одсто гласова.

Курти изгубио Јужну Митровицу

Бедри Хамза, кандидат Демократске партије за градоначелника Митровице и бивши министар финансија привремених институција прогласио је победу на локалним изборима. Куртијева партија ће највероватније изгубити локалне изборе у Јужној Митровици.

Излазност на изборима испод половине

Према последњим информацијама ЦИК-а је до 19 сати гласало нешто мање од 43 одсто уписаних бирача, а највећа излазност је била у српским срединама. Звечан је забележио рекорд са нешто испод 84 одсто, Лепосавић је други са 74 одсто, Северна Митровица са око 69 одсто и Зубин Поток са око 65 одсто.

Јужно од Ибра, забележено је око 57 одсто у Штрпцу, мање од 55 одсто у Ранилугу, око 50 одсто у Партешу и 43 одсто у Грачаници.

Приштину чека други круг

Како се чини, главни кандидати су Арбен Витиа и Перпарим Рама који се очекују да ће ући у други круг. Остали кандидати су далеко иза њих, за сада. Витиа је освојио око 36 одсто, а прати га Рама са око 30 одсто.