У суботу ће северозападни ветар бити у скретању на југоисточни и у недељу ће у кошавском подручју бити појачан, повремено и јак. Максимална температура током викенда биће од 13 до 17°Ц, у Београду до 15°Ц.

У Београду се током викенда очекује суво и углавном претежно сунчано.

- Србија ће и почетком следеће седмице бити под утицајем антицклона и повишеног ваздушног притска, али уз постепени пад. Очекује се суво са сунчаним интервалима, а због струјања и ветра, магла из јутарњих часова могла би се понегде задржати и током већег дела дана. Максимална температура биће од 14 до 18°Ц, у Београду до 16°Ц, а у пределима са маглом хладније – каже метеоролог.

Фото: Танјуг

 

Следеће седмице очекује продор хладније ваздушне масе и захлађење, уз северозападни ветар. За сада још увек није поуздано у ком обилику и интензитету ће бити изражено захлађење, али оно што је засигурно да ће око 20. новембра време попримати карактер касне јесени и биће примереније крају новембра, уз максималне температуре од 5 до 10°Ц и уз снег у планинама.

- За сада се до 20. новембра не очекују мразеви, осим локално у котлинама и на вишим планинама. Просечна максимална температура за средину новембра је од 9 до 13°Ц, а она је ових дана и за 5 до 7 степени виша од просека – закључује.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".