Полетношћу, продорношћу и оптимизмом, баршунасте коже и косе, Верица Ракочевић лако ће вас заварати да је вршњакиња неке амбициозне девојке на почетку тридесетих. Чињеница да је 23. марта прославила 74. рођендан и самој креаторки звучи нестварно.


Искуство и мудрост жене која храбро гази осму деценију препознају се у свакој изговореној речи, док силовитом енергијом инспирише све генерације. Вођена аутентичним животним стилом, лако пркоси свему - годинама, друштву, нормама. Ипак, и Верица има неке своје мале тајне...

Фото: Милена Анђела

 

- Никада нисам била оптерећена изгледом због изгледа, већ снагом због година. Наиђе тренутак када наги станете испред огледала и себи кажете: Имам 74 године, добро, али мене не боли ни кук, ни колено, трчим, устајем у шест, радим до увече... У последње време миришем рузмарин, кажу да појачава меморију. Тако да, ја сам уствари срећна и задовољна. Урадим сто склекова дневно. Није све на оном месту на коме је било пре двадесет или тридесет година, и да се не лажемо, не радујем се борама, “јој, што је лепа, она ме подсећа на...”, нисам од тих жена – открила је Верица у подкасту Снага ума.

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".