Промоција је наводно требало да буде одржана 17. новембра у 18 сати, а као говорници су најављени: аутор романа Весна Вукелић, писац Радомир Андрић и професор др. Драган Вучинић.

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Grand Magazin Tv Grand

 

 

- Информацију да ми се ово отказује сам добила јуче. Спољашни притисак је био велики на цркву, ко је то радио ја не знам, али успели су да откажу догађај. Књига је писана под благословом духовника и нормално је било да се крене од цркве, од њих сам добила дозволу, ту стално идем. Промоције ће свакако бити, али у неком другом објекту у Београду, биће после и у другим градовима - каже Венди у даху.

Додаје и да је књига коју је написала истинит роман, њена аутобиографија.

- Тема романа је судар добра и зла, односно судар магије и православља који не могу никад да се сударе, али када живимо деценијама у комунизму (део романа описује догађаје из 80 и неке године), већински део заправо долази из тог периода. Писан је прво у садашњости, па одлази у прошлост, па се враћа у садашњост. Кад се деси да комунизам као безбоштво, као атеизам учини своје да се људи више не оцрквењују, да не славе славе, да се не крсте, онда магија лако руши породице. Тако је и ово вештичје друштво о коме причам у роману, а зове се "савет за безбедност" иронично речено, забранило да се промоција моје књиге одржи на овом месту. У роману сам причала истиниту причу како је прва вештица града Београда живела на мом спрату и мене киднаповала у петој години живота. Извукла ме је из лифта и увела код себе, а шта се све даље дешавало, какве су се борбе водиле, стоји у књизи - рекла је Венди.

(Република)

БОНУС ВИДЕО:

Ђанију направили круну од пара

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".