Љиљана Стевановић, председница Основног суда у Косовској Митровици, обратила се данас новинарима окупљеним испред зграде суда.

Стевановићева је истакла да је 150 запослених у Основном суду у Косовској Митровици данас и званично поднело оставке на своје функције и отишло са дужности. Међу њима су тужилац, судије, али и запослени у администрацији суда.

Фото: Д. Миловановић

 

Подсетимо, и српски припадници такозване косовске полиције који су скинули своје униформе и одступили са дужности, од јутрос долазе у полицијску станицу у северном делу Косовске Митровице како би и званично раздужили униформе и овлашћења.

Непосредно у близини рампе на улазу у круг полицијске станице у Косовској Митровици налази се возило Еулекс полиције, које надгледа дешавања. Овим делом Косовске Митровице патролира и возило италијанских карабињера који су при Еулекс полицији.

Фото: Д. Миловановић

 

У насељу Бошњачка Махала, мултиетничком делу северне Косовске Митровице, испред полицијске станице присутни су припадници такозване косовске полиције, албанске националности.

Фото: Д. Миловановић

 

Подсетимо, након што су српски полицајци напустили приштинске институције, њихову улогу требало би да преузму мисије Еулекс и Унмик, односно Кфор. Требало би да ове снаге ангажују додатан број припадника својих снага на северу. Они би требали да брину о реду и миру у четири српске општине на северу Косова и Метохије и да обезбеђују полицијске станице на северу.

БОНУС ВИДЕО: 

НАПАДНУТА СРПСКА ПОРОДИЦА НА КиМ: На кућу им бачен молотовљев коктел

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".