LJiljana Stevanović, predsednica Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, obratila se danas novinarima okupljenim ispred zgrade suda.

Stevanovićeva je istakla da je 150 zaposlenih u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas i zvanično podnelo ostavke na svoje funkcije i otišlo sa dužnosti. Među njima su tužilac, sudije, ali i zaposleni u administraciji suda.

Foto: D. Milovanović

 

Podsetimo, i srpski pripadnici takozvane kosovske policije koji su skinuli svoje uniforme i odstupili sa dužnosti, od jutros dolaze u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice kako bi i zvanično razdužili uniforme i ovlašćenja.

Neposredno u blizini rampe na ulazu u krug policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici nalazi se vozilo Euleks policije, koje nadgleda dešavanja. Ovim delom Kosovske Mitrovice patrolira i vozilo italijanskih karabinjera koji su pri Euleks policiji.

Foto: D. Milovanović

 

U naselju Bošnjačka Mahala, multietničkom delu severne Kosovske Mitrovice, ispred policijske stanice prisutni su pripadnici takozvane kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Foto: D. Milovanović

 

Podsetimo, nakon što su srpski policajci napustili prištinske institucije, njihovu ulogu trebalo bi da preuzmu misije Euleks i Unmik, odnosno Kfor. Trebalo bi da ove snage angažuju dodatan broj pripadnika svojih snaga na severu. Oni bi trebali da brinu o redu i miru u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i da obezbeđuju policijske stanice na severu.

BONUS VIDEO: 

NAPADNUTA SRPSKA PORODICA NA KiM: Na kuću im bačen molotovljev koktel

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".