У Специјалном суду у Београду око 10 часова почело је суђење Дарку Шарићу и његовим сарадницима, због оптужби за прање новца, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.


На самом почетку, након прозивке оптужених и њихових адвоката, суд је констатовао је да оптужени Бојан Станојковић одсутан, те да је за њим је расписана потерница 19. априла, пет дана након што је Шарић поново ухапшен због сумње да је организовао другу криминлану групу.

Суд је након тога одредио паузу.

Станојковић је обухваћен и новом оптужницом коју је Тужилаштво за организовани криминал подигло против Дарка Шарића и још 14 припадника његове нове организоване криминалне групе, којом се терете за тешко убиство, дрогу, оружје, изазивање опште опасности, злоупотребу службеног положаја и планирање тешког убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Фото: П. Милошевић

 

Шарићу и осталима у овом поступку суђење се понавља по налогу Апелационог суда у Београду, који је 4. августа укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.

Поред Шарића пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио део пресуде у ослобађајућем делу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

БОНУС ВИДЕО:

ПОЛИЦИЈА ИСПРЕД КУЋЕ ДАРКА ШАРИЋА: Акција МУП-а на Сењаку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".