Окружни суд у Добоју осудио је А.Х. на пет година робије због обљубе своје тринаестогодишње сестре А.Х. са којом је, према пресуди, имао полни однос више пута током 2020. године.

Како се наводи у пресуди, он је крајем јула 2020. године у кући у којој живи заједно са сестром која је тада имала 13 година, у намери обљубе, знајући да му је сестра и да је млађа од петнаест година, у ноћним часовима дошао у собу где је била оштећена девојчица.

Даље се наводи да је оптужени сео поред сестре а потом јој скинуо мајицу, дирао је по грудима и љубио у уста, након чега је са девојчицом имао полни однос.

- Убрзо је устао и отишао из собе, да би након тога почетком септембра 2020. године, оштећену позвао да дође код њега у собу - наводи се у пресуди, пишу Независне.

Даље се додаје да је малолетну сестру, након што је ушла у собу, бацио на кревет, ставио јој руку на уста, те поново са њом имао полни однос.

Такође се наводи да је након неколико дана у дневном боравку, док је оштећена седела на кревету, пришао сестри те са ње скинуо одећу, имајући тако са њом полни однос, након чега је изашао из собе.

- Извршио је обљубу са дететом млађим од петнаест година, чиме је учинио кривично дело обљуба са ђететом млађим од петнаест година - наводи се у пресуди.

Суд је оптуженог ослободио надокнаде трошкова кривичног поступка па они падају на терет буџетских средстава.

БОНУС ВИДЕО: 

ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".