Инцидент се догодио на окретници аутобуса 309 у Улици Вјекослава Ковача на Звездари када је О.А. на кратко зауставила свој аутомобил како би купила цвеће код локалне продавачице.

- Тог јутра кренула сам са мајком да обиђем гроб свога оца који је преминуо пре непуних месец дана. Пошто познајем једну баку која на окретници код "Цветкове пијаце" продаје цвеће одлучила сам да на кратко станем на окретницу и пазарим код те жене све што ми је потребно за гробље. Признајем да сам стала на место које није предвиђено за паркирање и заустављање и укључила сва четири жмигавца, али нисам знала да ће ме због тога неко напасти - прича потресена жена.

Док је седела на месту возача и чекала мајку да купи цвеће њој је са стране пришао крупан мушкарац за кога је касније сазнала да је возач аутобуса који је стајао на окретници.

Фото: Драган Кујунџић/Танјуг

 

- Пришао је колима, ударио руком у прозор, а затим ногом у врата аутомобила. Опсовао ми је мајку и претио да ће ме пребити. Уплашила сам се, инстинктивно изашла из аутомобила и рекла: "Шта то радиш, човече?!". Човек који има скоро два метра и једно 150 килограма, громада, тада ме је ухватио за обе руке, тресао ме и бацао около као играчку - препричава она.

Наводи како ју је бахати возач све време псовао и претио да ће је истући.

- Трескао ме је о себе, бацао, био је страшно бесан. Руке су ми помодреле колико ме је снажно стегао. У тим тренуцима била сам преплашена јер ме никада у животу нико није ударио. Мислила сам да ће ме згромити - објашњава она.

Фото: Профимедиа/Илустрација

 

На њену срећу, како прича, младић који је случајно пролазио туда видео је шта се дешава и стао у њену одбрану.

- Улетео је, раздвојио нас и рекао насилнику: "Мајмуне, како смеш да нападаш жену?!". Тада су притрчала и двојица комуналних полицајаца која су се случајно задесила на том месту. И поред њиховог присуства тај човек је наставио да ме псује и вређа. На крају није знао како више да ме увреди па је приметио црнину коју сам имала на себи и рекао: "Ј.... ти мртвог оца и мајку" не знајући да ми је мајка жива и да стоји поред мене, а да ми је отац преминуо пре неколико недеља - каже саговорница.

Тек након те увреде осумњичени возач се примирио и ушао у аутобус који је возио и који је био празан.

- Тресла сам се од беса и страха. Мајка ми је срчани болесник па сам се плашила да јој не позли. Убрзо су дошли полицајци и од мене, момка који ме је бранио и насилника узели изјаве. Тај дечко који ме је одбранио је полицајцима до детаља испричао како ме је возач напао и повредио - напомиње ова жена.

Док су разговарали са полицајцима, напомиње она, возач је у аутобусу био сасвим опуштен.

Фото: З. Јовановић

 

- На његовом лицу нисте могли да видите да је некога неколико минута пре тога повредио, понизио. Он се шеретски понашао као да је то најнормалнија ствар - каже она и додаје да је у консултацији са адвокатом одлучила да поднесе кривичну пријаву против човека који ју је напао.

- Не желим да се на овоме заврши. Поднећу кривичну пријаву, а прекршајну ће свакако добити. Ја признајем да сам погрешила и да можда нисам смела да станем на то место, али он је имао сасвим довољно простора да прође. Неколико минута пре него што ме је напао је његов колега нормално прошао поред мене без икаквих сметњи. На крају крајева нападач је могао да позове саобраћајну полицију која би ме казнила, а не да ме бије и малтретира - каже О.А.

Наводи да је након инцидента била у болници где су јој констатовали повреде и ставили "крагну" на врат.

Фото: Н.Скендерија

 

- Од муке тога дана нисам отишла на посао, а ангажовала сам и психолога јер ми је потребна стручна помоћ. Самохрана сам мајка и поред свега тога треба неко да ме бије и да ми прети. Надам се да ће институције реаговати, а очекујем и реакцију фирме у којој ради тај човек - напомиње она.

Фирма у којој ради возач је без коментара. Жена која се јавила на телефон ове фирме, рекла је да она није задужена да даје изјаве медијима и да ће се неко из те компаније јавити. Међутим нико се још није јавио.

БОНУС ВИДЕО:

"ЈОШ СЕ ТРЕСЕМ, СВУДА У ЗГРАДИ ЈЕ КРВ": Станари зграде у Нишу узнемирени након рањавања полицајца

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".