- Практично смо сад у ситуацији да морамо некога да натерамо да брине о свом здрављу - рекао је Радојичић. Говорећи о лекарима који су неодлучни око вакцинације, Радојичић је оценио да те дилеме најчешће имају они лекари који не прате медицинску литературу.

Тешко је схватити такве ставове, јер онда испада да не верујете у целокупан концепт медицине, која је заснована на клиничким студијама и експерименту. Пандемија има своју динамику, а на њу можемо да утичемо пре свега вакцинацијом", додао је он.

Радојичић је навео да лекарима треба дати још више простора да јавно говоре о паднемији и да треба усмерити пажњу на њихову аргументацију.

- Аргументација и разговор су најбитнији како би грађани добили најадекватније информације, не видим други начин. Чак ни жустре расправе нису добре, научна аргументација је најважнија, а све друго је контрапродуктивно - истакао је он.

Он је најавио да ће бити настављено организовање трибина за младе о значају вакцинације, каква је недавно одржана са корисницима Дома ученика средњих школа "Милутин Миланковић".

Навео је да се показало да су деца знатижељна али да има утисак да се код младих укоренио став да је данас модерно бити против вакцинације, шта је потребно хитно мењати.

(Беоинфо)