Према транскриптима које је објавила полиција, први позив упућен је у 18:34, док је последњи позив стигао у 22:11, неколико минута пре него што су људи кренули да падају једни преко других у уској улици, преноси Ројтерс.

Процењује се да је у суботу у делу града Итаевон било више од 100.000 људи и само 137 полицајаца и да је полиција изашла на лице места тек после четвртог позива.

Транскрипти које је објавила полиција потврђују исказе сведока који су рекли Ројтерсу да су видели полицију како регулише саобраћај на главној улици, али готово без иједног полицајца у споредним или пешачким улацама које су биле препуне.

Фото: Танјуг/АП

 

Високи званичник полиције Јужне Кореје Јун Хи Кеун, признао је данас одговорност полиције за пропусте који су довели до погибије више од 150 људи, током прославе Ноћи вештица у Сеулу.

Кеун је на конференцији за новинаре коју је уживо преносила јужнокорејска државна телевизија признао да полицијски службеници нису адекватно реаговали по позивима упозорења на потенцијалну несрећу, преноси АП.

БОНУС ВИДЕО: НЕРЕДИ У ПАРИЗУ: Погледајте сукобе демонстраната са полицијом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".