Још док је путовао из Лисабона за Загреб цариници и полицајци су 45-годишњег Бразилца "маркирали" као потенцијалног осумњиченог. Искусним цариницима и полицајцима за око је запео његов план путовања, а кад се 45-годишњак након што је прошао контролу пасоша појавио на царини сумње су се потврдиле.

Кад је ставио женску торбу кроз уређај за рендген одмах су уочили предмете подесне за кријумчарење дроге. Издвојили су мушкарца који је заправо више личио на жену јер је у поступку промене пола. У шкољки посебног wc-у који управо служи како би особе које у утроби преносе кријумчарену робу испразниле садржај црева завршиле су капсуле.

Схватио је да је у безизлазној ситуацији, али још увек је био довољно прибран и присебан да пристане у пратњи полиције да оде у загребачки КБЦ јер у случају да је пукла само једна капсула вероватно не би преживео. И на снимцима абдомена видео се већи број страних тела у пробавном тракту. Током боравка у болници оправдана је сумња цариника и полицајаца те је доказано да је у телу преносио још 62 капсуле испуњене дрогом кокаин. Након завршеног криминалистичког истраживања осумњичени је предан притворском надзорнику док је казнена пријава поднета надлежном државном тужилаштву.

(Јутарњи лист)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".