Тако је Уредба за гориво померена до 30. новембра, као и забрана извоза млека и млечних производа, Уредба за пелет је продужена на 180 дана, а донета је и одлука о новој максималној цени шећера.

Гориво

Влада Србије одлучила је да продужи важност Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 30. новембра.

У изменама Уредбе, објављеним у Службеном гласнику, наводи се и да ће надлежно министарство убудуће бити Министарство унутрашње и спољне трговине.

Државно одређивање цена горива у Србију уведено је у марту, а цене се усклађују недељно и петком их објављује надлежно министарство.

Пелет

Такође је продужено и важење Уредбе о ограничењу висине цене пелета са 90, на 180 дана.

У Служебном гласнику објављена је измена уредбе која је донета почетком августа када је било наведено да ће важити 90 дана.

Тада је утврђено да максимална малопродајна цена пелета описаног у Уредби не сме прелазити 38.000 динара по тони у свим паковањима.

Млеко

Влада Србије продужила је привремену забрану извоза млека и производа од млека до 30. новембра, а изузетак је извоз у Северну Македонију и Албанију.

У Службеном гласнику је објављено да се забрана извоза односи на више врста млека, као и маслац у амбалажи преко једног килограма.

Забрана се не односи на извоз робе за коју је од стране царинског органа прихваћена извозна декларација пре ступања на снагу одлуке.

Привремена забрана извоза уведена је почетком септембра у циљу спречавања критичне несташице, наведено је тада.

Шећер

Уместо 109,99 динара, шећер ће од сада коштати 114,99 динара по килограму, прописала је Влада Србије нову максималну цену ове намирнице.

Влада Србије изменила је Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница, те се у измењеном члану каже да „максимална малопродајна цена белог кристал шећера, у свим паковањима, не сме прелазити 114,99 динара по килограму“.

Према претходном члану уредбе, максимална цена шећера била је 109,99 динара по килограму.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".