Амерички милијардер и и власник Спејс екс и Тесла Моторс, Илон Маск, именовао је себе за новог генералног директора Твитера, након што је распустио борд директора и најавио нова реструктуирања.

Амерички лист Вашингтон Пост јавио је, позивајуци се на изворе блиске Маску, да његов тим планира отпуштању око 25 одсто радника у првом кругу реструктуирања, преноси Гардијан.

Славни адвокат Алекс Спиро, дугогодишњи Масков правни заступник, водио је разговоре о предстојећим отпуштањима радних места, пише Вашингтон Пост.

Након што је прошле недеље преузео контролу над Твитером, Маск је отпустио највише руководиоце компаније, укључујући извршног директора Парага Агравала, шефа финансија Неда Сегала и шефа правних послова и политике Вијаиа Гадеа.

Фото: Профимедиа

 

 

Муск је распустио и Управни одбор Твитера и именовао себе за јединог члана одбора, наведено је у поднеску америчкој Комисији за хартије од вредности.

Маск је касније у објави на Твитеру написао да је распуштање одбора било "само привремено".

Власник Тесла Моторса је претходно својој Твитер биографији додао функцију „Главни Твитераш“ (Цхиеф Тwит), алудирајући на своју нову улогу у компанији.

Маск је прошле седмице преузео контролу над овом друштвеном мрежом за више од 44 милијарде долара.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".