За сада су две оптужнице потврђене против Беливуковог клана, али постоје сумње да је број жртава знатно већи од седам, што потврђују и сведочења окривљених сведока.

Један од њих, Бојан Хрватин звани Фабула, чији је исказ записан на готово 70 страна, открио је и како је убијен Марковић, али и ко је био директни извршилац, а ко организатор овог злочина.

После званичног обећања да ће говорити истину као сведок, Хрватин открива детаље из свог живота и како је упознао припаднике клана, па уводи тужиоце у позадину монструозних убистава у којима је учествовао, односно која су му описали остали припадници ове криминалне групе.

Једно од убистава о којима говори Хрватин, а које се десило док је он још био у затвору, 2. новембра 2019. године је управо ликвидација Љубомира Марковића. Да би објаснио како има сазнања о убиству које се догодило, Хрватин истиче да је близак са једним од окривљених, Милошем Будимиром, још из затворских дана и да га је он упознао са Марком Миљковићем, а потом и сад Беливуком, наводи 24 седам.

Фото: Н. Скендерија

 

На дружењу у дворишту Миљковићеве куће, Хрватин слуша разговор о убиству Марковића и тужилаштву открива детаље.

- Говорили су о томе како су решили да постану први на трибини. На једној страни има једна екипа Гробара, а на другој друга, а Кићина је дошла и заузела "прво место". Миљковић је тада поменуо и да било врло лако да се све то разбије, да само мора да се "смакне" Кића - прича Хрватин.

Милош Будимир, накнадно му помиње, да је он предложио да се Кића убије јер је то "најбољи начин да се распадну и заплаше све остале фракције на јужној трибини". Тада му, према речима Хрватина, Будимир откива детаље убиства.

Фото: Н. Скендерија

 

- Негде у близини пумпе у улици Грчића Миленка били су Милош Будимир и његов брат Марко и посматрали убиство. Касније су видели да ту има нека камера са пумпе која гледа баш на место убиства. Они су после извршеног дела, прерушени у полицајце отишли до радника на пумпи и питали да ли им ради видео надзор, али су радници рекли да не ради, па им је лакнуло. Милош ми тада није спомињао ко је био директни извршилац, али ми је много касније рекао да је то урадио Љубомир Лаиновић (син Бранислава Лаиновића Дугог). Ја сам исто сматрао да је то логично, јер увек гледаш да се решиш онога ко "вуче све конце" - испричао је Хрватин.

Љубомир Марковић Кића убијен је 2. новембра 2019. године улици Грчића Миленка у Београду. Бруталност ликвидације насред улице и наочиглед многобројних пролазника и деце, а за ово дело још увек нико није одговарао.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".