Овако је кратко, у неверици, Николина Антић "Новостима" потврдила да је њен супруг Марко Стојановић (30) издахнуо. Живот Свилајнчанина Марка пет дана је "висио о концу", да би се у петак, преко ноћи, откинула танка нит, која га је везивала за овоземаљски свет.

Николина Антић, била је толико скрхана да није могла да говори, пет дана је била ван себе од бриге, а, како нам је у петак рекла, срце јој се цепало када би њихов петнаестомесечни син Матеја дозивао оца. Маркова десетогодишња ћеркица из првог брака мислила је да тата не може да јој се јави због тога што је на контролама и прегледама.

Марко је, подсетимо, у понедељак, 24. октобра, отишао на колоноскопију у ћупријску Општу болницу. Преглед је хтео да уради, јер је дуже време имао проблем с надутошћу стомака.

- На преглед је отишао са оцем, који га је чекао у ходнику. Приликом прегледа пробушено му је дебело и танко црево. Хитно је пребачен у хируршку салу. Када се операција завршила, нису могли да га пробуде из анестезије, урадили су скенер, па су га послали у Крагујевац. Рекли су нам да то није ништа страшно и да га пребацују у Крагујевац, јер су тамо бољи стручњаци. Марко је тада био у вештачкој коми, јер, како су нам опет рекли, не би могао да издржи несносне болове - испричала је за наш лист Маркова супруга Николина дан пре његове смрти.

Фото: Приватна архива

 

Наводећи да није лекар и да не може ништа да тврди, Николина каже да су породици лекари у Крагујевцу рекли "да Марко има три отеклине на врату, али да нико не зна како су оне настале, да му је повређен једњак, највероватније од тубуса и да му је оштећено плућно крило".

- У крагујевачкој болници је само преноћио, а онда је послат у београдски Клинички центар. У четвртак је из вештачке коме упао у дубоку кому - рекла је Николина.

Ноћ која је уследила, по Марка је, испоставиће се, била последња.

Компликације

Др Слободан Гајић, директор Опште болнице у Ћуприји, за "Новости" је кратко рекао "да је колоноскопија инвазивна метода."

Фото: Приватна архива

 

- У овом случају увек може да дође до нежељених медицинских компликација - рекао нам је др Гајић. - Одмах по нежељеном догађају, Болница у Ћуприји покренула је поступак ванредне унутрашње контроле свих учесника и проверу квалитета стручног рада. Такође су, у складу са прописаном процедуром, одмах обавештени Министарство здравља и здравствена инспекција.

Инспекција

Министарка здравља Даница Грујичић поводом смрти Марка Стојановића најавила је за сутра Инспекцију Министарства здравља у болници у Ћуприји:

- Након тога следи спољашња провера квалитета лечења.

БОНУС ВИДЕО: ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД МЛАДЕНОВЦА: Возило потпуно уништено - због удеса пут блокиран

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".