МЛАДЕ Дулић, младић стар само 22 године, одузео је себи живот након што је због неслане и бизарне шале постао предмет подсмеха и притиска на друштвеним мрежама који више није могао да издржи.

Интервју за посао који је све био осим тога, одиграо се пре два дана у Јакуповцима код Лакташа. Трагедија се догодила јуче у поподневним часовима.

Породица и пријатељи потресним статусима опраштају се од Младена на друштвеним мрежама.

- Анђеле мој, био си анђео и остао, весео пун живота. Колико смо тајни имали, коме сад да кажем како ми је. С'ким тугу да поделим анђеле мој. Остат ћеш у сећању, заборавити те никад нећу. Био си посебан, ко год шта прицао о теби нисам дала на тебе никад. Јер ти си био анђео, ниси ником зло нанео. Почивај у миру - написала је једна Младенова пријатељица. 

Младенови другари организовали су и акцију прикупљања новчане помоћи за његову породицу. 

- Од данас у Анђелином кутку уз одлуку нас пар познаника и пријатеља одлучили смо да поставимо кутијицу да помогнемо породици Младена Дулића, знамо да у овој ситуацији њима није до новца а сад ће им помоћ требати, колико год ко може и жели од срца да помогне.... Њега новац не може да врати, нити у овим моментима они размишљају о новцу, али знамо како је све скупо сахране и све што иде послије. Ако не можете новчано можете да дијелите даље... Жао нам је што нисмо знали да патиш па да се удружимо да ти помогнемо!!!!! Кутија ће бити у Анђелином кутку било какво прикупљане мимо нас је злоупотреба - написано је на једној сраници. 

- Душо моја остат ћеш у сећању заувек. Био си анђео на овом свету, није требало да се овако заврши анђеле мој. Нико није вредан да дигнеш руку на себе. Лака ти црна земља била душо - стоји у једном од потресних статуса.  

Подсетимо, Младена Дулића (22) младића који је дигао руку на себе због исмевања на друштвеним мрежама, како је писала Српска инфо, пронашао је отац након што се вратио са посла.

Отац се бициклом вратио кући и видео да су врата од пушнице отворена, али у први мах није посумњао ништа, прича одлично обавештени извор. Убрзо је приметио да су испред пушнице преврнуте мердевине и тада је уследио шок.

Отац је угледао сина у пушници и одмах га ухватио за ноге покушавајући да га тако спасе.

Младић је са родитељима живео у породичној кући у Лакташима.


СОС телефон за превенцију самоубиства


Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.


Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.


Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.
 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".