Авион авиокомпаније ЛАТАМ из Уругваја оштећена је у "тешким временским условима" на путу од Сантјага у Чилеу до Асунсиона у Парагвају и морао је да принудно слети на међународни аеродром Силвио Петироси у Лукеу.

У авиону је путовало 48 људи.

- Путници и посада су безбедни и здрави - , наводи се у саопштењу авио-компаније и додаје да жали због „било каквих непријатности изазваних путницима због ових временских услова“.

Наводи се да је у авиону оштећен предњи део и разбијена стакла. Чилеанска Генерална управа за цивилно ваздухопловство саопштила је да су парагвајске ваздухопловне власти покренуле истрагу и да ће тим стручњака из Чилеа „бити укључен на терену да учествује у овом истражном процесу“.

- Било је страшних турбуленција у близини Асунсиона и људи су почели да паниче, а онда нам је пилот рекао да се припремимо за принудно слетање - , рекао је путник Пабло Томен приватној радио станици Монументал АМ 1080.

Томен је додала да се уплашила и загрлила ћерку током турбуленција, а у једном тренутку јој је откинуо појас. Она је уз помоћ другог путника поново успела да завеже појас. Жена је навела да се у једном тренутку "опраштала од ћерке, говорила јој да је воли, обожава и да ће увек бити заједно".

(24ур)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".