Он је са Радојком Јовановић више од 20 година живео у делу куће Галенек Францишке, које је била Веричина маћеха. То је приземна кућа на "Ге" и у једном делу живела је Галенек, а у другом они и свако је имао свој улаз из истог дворишта. Када је Галенек преминула Кричковићи су намеравали да продају кућу и после разговора у дворишту са људима из једне агенције, Вујић је пуцао у њих.

Пошто је Милан Кричковић у међувремену преминуо у Немачкој, где је овај брачни пар пензионера иначе живео, данас је у суду саслушана само Верица, која је остала при детаљној изјави датој прошле године у Вишем тужилаштву. Она је сада одговарајући на питања појаснила како је избио сукоб.

- Звали су нас из једне агенције и рекли да се неки инвеститор интересује за кућу и да им се јавимо да дођу да погледају кад будемо у Србији, јер су хтели да купе наш део - казала је Верица. - Тог дана су агенти дошли пре нас и разговарали са Душаном. Кад смо и ми дошли причали смо опуштено и они су рекли да ће се јавити, да се видимо још једном кад дође инвеститор, који је у Грчкој на одмору и отишли су. Седели смо у дворишту за столом испред Душановог прозора. Он је устао од стола, отишао у кућу и узео пиштољ. Прошао је иза нас, тако да нисмо видели да носи пиштољ и отишао је право ка мом супругу. Све је то трајало три минута.

Верица је испричала да су са маћехом Галенек од 2006. године имали уговор о доживотном издржавању и да су често долазили код ње из Немачке, по два-три пута годишње и остајали један, три или шест месеци, како кад.

- О том уговору смо обавестили Душана и Радојку 2015. године када нас је позвао да нам јави да је Галенек пала и кад смо дошли и преселили је у приватни дом, јер више није могла сама да води рачуна о себи. Ми смо увек разговарали са њима око решавања проблема везано за кућу. Договор је био да док је Галенек жива нећу ништа да радим, али ћемо је продати кад умре. Ми од њих ништа нисмо крили везано за продају куће. Долазили су раније и други купци и Душан је увек био присутан, јер је био у дворишту. Чак сам га тог дана звала и замолила да отвори капију у 12 сати, јер ће доћи ти људи из агенције.

Верица је одговарајући на питање браниоца Јелене Тончић казала да јој није познато да постоји изјава Галенек о поклону једног ара земље Вујићу и то простора где је био његов део куће.

Оптужени Вујић је имао приговор на део Веричиног исказа и рекао је да није тачно да је ишао у кућу по пиштољ:

- Пиштољ је био ту на столици стицајем околности. Кад сам сам у кући ја чистим пиштољ и прибор за пецање и то сам тад радио. Кад су дошли ти људи ставио сам пиштољ на столицу, преко њега столичарку и на то сам сео да они не виде. У кућу сам ушао да узмем ракију да их послужим.

БОНУС ВИДЕО: ЕКСКЛУЗИВНО: Снимак убиства Милоша Стојановића на Ади Хуји за које је осуђен Александар Релић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".