Законодавни одбор данас ће да разматра Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у Црној Гори, преносе Новости.

Скупштина Црне Горе  изјасниће се о предложеном закону који је Влада раније утврдила на седници 1. новембра.

Пописом су, како је тада саопштено, обухваћени црногорски држављани који имају пребивалиште или боравиште у Црној Гори без обзира да ли су присутни у месту становања или привремено бораве у другом месту у Црној Гори или у другој држави и странци који имају одобрен стални или привремени боравак. О особама која се обухватају пописом прикупиће се подаци о имену и презимену, полу, датуму рођења и јединственом матичном броју, месту и држави рођења, брачном статусу, односно ванбрачној заједници, животном партнерству лица истог пола. Како је саопштено, попис ће обухватити и податке о држављанству, националној, односно етничкој припадности, вери, матерњем и језику којим лице уобичајено говори.

- Изузетно , ако лице не жели да се изјасни о националној, односно етничкој припадности, вери, матерњем и језику којим лице уобичајено говори, уписује се одговор „Не жели да се изјасни“ - каже се у предложеном закону.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".