Квадратни метар у септембру највише је поскупео у Новом Саду на општини Грбавица и то за 120 евра, док је на Новом Београду цена скочила за 111 евра, а на Миријеву за 100 евра. Нешто нижи раст цена забележен су у свим већим градовима у Србији, док су три општине у Нишу задржале исту цену квадрата као и прошлог месеца

У поређењу цена некретнина из августа и септембра ове године, чињеница је да су станови највише поскупели у Београду. Поскупљење на општинама у престоници било је од 26 па до 111 евра, док је само на једној општини појефтинило. У другим већим градовима у Србији, станови су поскупели од 10 па до 120 евра, показује статистика.

Београд и скок и пад

Иако је у центру Београда од августа до септембра цена некретнина порасла за 80 евра, по укупном износу од 3.080 евра по квадрату, престоница и даље предњачи по ценама станова.

На општини Врачар, некретнине су за месец дана поскупеле за 40 евра, и квадрат је сада на овој локацији 2.909 евра, односно најскупља локација одмах после центра града.

Највеће повећање у престоници за месец дана забележено је на општини Нови Београд, и то за 111 евра, што је формирало укупну цену квадрата 2.523 евра, као трећу најскупљу локацију у Београду.

Након наглог раста, цена квадрата на општини Палилула пала је у прошлом месецу за 86 евра. Упркос том појефтињењу, просечна цена квадрата на овој општини је 2.414 евра.

Квадратни метар на општини Вождовац у прошлом месецу поскупео је за 26 евра и сада износи 2.200 евра.

Повећање за чак 100 евра од августа до септембра месеца, забележено је на општини Миријево, што је довело до просечне цене 1.750 евра по квадрату.

Нови Сад поскупео

Цене станова наставиле су да расту и у Новом Саду. Највеће повећање било је поново на општини Грбавица и то за 120 евра, што је формирало просечну цену квадрата од 2.426 евра, чиме ова општина и даље предњачи по ценама некретнина у Војводини.

У самом центру Новог сада станови су поскупели за 70 евра, па је овим поскупљењем просечна цена квадрата у овом делу града 2.336 евра, и друга најпожељнија локација.

Иако су на општини Подбара цене некретнина скочиле за само 6 евра у протеклом месецу, ипак укупна цена од 2.369 евра по квадрату чини ову локацију међу скупљим.

На општини Ново Насеље квадратни метар поскупео је за 72 евра, и сада су станови на овој локацији 1.972 евра, што је најнижа цена на територији Новог Сада.

Ниш стагнира

Некретнине у Нишу задржале су скоро исте цене као и месец дана пре. Подаци показују да су у овом граду у септембру месецу поскупели само станови у Булевару Немањића и то за 52 евра, и сада је просечна цена по квадратном метру на овој општини 1.752 евра.

Исте цене задржале су општине Пантелеј, 1.340 евра, Палилула 1.431 евро и општина Дурлан 1.155 евра за квадратни метар.

Крагујевац и Панчево скупљи

У Крагујевцу су цене станова од јавгуста до септембра порасле за 50 евра што је формирало цену од 1.255 евра по квадрату.

Док подаци показују да су станови у Панчеву у истом периоду поскупели за 10 евра и цена квадрата на овој локацији сада износи 1.320 евра.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".