Самозвани премијер "Косова" Аљбин Курти рекао је да неће бити додатног рока за грађане српске националности на северу Косова и Метохије да своје аутомобиле пререгиструју на РКС таблице, преноси Економија онлајн.

Он је позвао све грађане српске националности да искористе период до 1. новембра за пререгистрацију својих возила додајући да "зна да постоји и притисак из Београда да се спречи пререгистрација".

- Ову одлуку смо већ једном одложили за месец дана и уместо 1. октобра сада је 1. новембар, па је последњи датум 31. октобар, када сви грађани Косова*, који имају возила са регистарским таблицама градова на Косову* имају прилику да их пререгиструју - рекао је Курти.

Он је поменуо и случај "поручника косовске* полиције на северу коме је запаљен аутомобил након што је пререгистровао свој аутомобил на РКС таблице". Додао је да ово нису мере против Срба, већ за Србе.

- Заинтересовани смо да сви буду једнаки. То није ни освета, ни бес, ни мржња. Али јесте  спровођење закона. Када нам наши савезници и партнери дају сугестије, ми их схватамо веома озбиљно и пажљиво анализирамо - додао је Курти.

Сједињене Америчке Државе, земље Квинте и Европска унија затражиле су од Косова да одложи рок за регистарске таблице за 10 месеци, након што су поручили да не желе напетост на северу српске покрајине.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".