Љиљана Стјепановић је наша позната глумица. Њена каријера је јако богата, а публика ужива да је гледа. Људи је највише памте по серији "Село гори а баба се чешља". Освојила је и многе награде.

Глумица Љиљана Стјепановић удала се када је имала само 21 годину, за своју гимназијску љубав Бојана Репића.

Фото: Душан Мишић

 

 

Читав радни век провела је као првакиња Позоришта на Теразијама, где је одиграла значајан репертоар за који је добила највећа признања.

Награде, али и популарност, нису је мимоишле и за роле у бројним телевизијским остварењима. Најшира публика памти је још од дебитантских Музиканата, преко Срећних људи, Породичног блага и Љубав, навике, панике, до упечатљиве улоге у серији Село гори а баба се чешља.

Добитница је Награде Жанка Стокић, за изузетан допринос српској филмској, телевизијској и позоришној уметности (2013), Нушићеве награде, за животно дело глумцу комичару (2009), две Статуете Ћуран, на Данима комедије у Јагодини (1998. и 2003).

Фото: Петар Милошевић

 

 

Наша истакнута глумица која је дипломирала на Факултету драмских уметности и која је првакиња Позоришта на Теразијама у Београду, у поменутој серији Александра Ђорђевића и Синише Павића играла је једну од најупечатљивијих епизодних улога.

Пре и после "Бољег живота" играла је у бројним познатим серијама и филмовима, попут "Музиканата", "Тајне породичног брака".

Глумица која је позната и по сјајном гласу, веома запажену улогу је остварила и у серији "Село гори, а баба се чешља" у којој је играла Радојку, супругу Радашина (Радош Бајић).Серија је, између осталог, промовисала борбу против рака дојке код жена.

Они су у браку били шест година и добили синове Игора и Властимира. Ипак, брак се распао, а глумица је својевремено причала о томе како је тешко прошла кроз све то.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- То је велика траума и не бих је никоме пожелела. Једва сам се из ње ишчупала и не волим ни да се сетим тог времена. Млада сам се удала, родила децу, а онда развела и остала сама, тако да је све то за мене било траума. Да сам била старија, можда бих то другачије преживела, а овако све је било болно и трауматично. Ипак, сматрала сам како је боље да деца расту у миру и с једним родитељем, него у лошој атмосфери - испричала је она својевремено за Сторy.

Том приликом је открила и да је до развода морало да дође јер њен бивши супруг није имао разумевања за њену професију и био је љубоморан. Ипак, никада није ниједну ружну реч изговорила о њему.

Синове је сама одгајала, а један од њих, Властимир, веома је активан на друштвеним мрежама, а мајка је са поносом причала о њему и његовом боравку у Сједињеним Америчким Државама.

- У октобру 1998. године мој млађи син Властимир је био на студијама у САД и пошто је схватио да су они одлучили да нас бомбардују, одлучио је да се врати у Београд. Џабе сам га преклињала да остане тамо. Јок, он је дошао код мене и саопштио ми да иде у војни одсек да се пријави као добровољац. Срећом па је тамо био неки прибрани човек па му је рекао да без војне обуке може само да доведе у питање свој и живот људи у његовој јединици. Хвала богу, вратили су га кући - испричала је Љиљана за Блиц.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".