Немачка полиција расветлила је злочине из јула месеца ове године. Како наводе немачки медији, сумња се да су ухапшени имали још помагача за којима се трага.

Како се сумња, ова група мушкараца је старијим жртвама упадала у домове, претила им, тукла их и везивала, а затим пљачкала. Неколико старијих мушкараца и жена је повређено током тих разбојништава, а двоје је убијено, наводи се на немачком порталу Берлинеркуриер.

Банда ових сурових пљачкаша, наводно, приликом пљачке у августу убила је жену (67) у њеном стану у Берлину. Три дана касније, полиција је пронашла и тело мушкарца (83) у другом стану на првом спрату једне зграде.

Фото: ЕПА

 

Према досадашњим истрагама, ухапшени и наводни саучесници могли би бити одговорни за још најмање четири пљаче старијих људи, за које се наводи да су их починили између 1.јула и 1. септембра 2022. у Берлину. На немачком порталу Берлинеркуриер наводе да су 1. јула 2022. три мушкарца и жена ударали и везали пензионера (81) и његову супругу (87), као и да су им претили ножем и након тога су им из стана узели новац и побегли.

Нападнути брачни пар је успео да се ослободи, али су обоје задобили тешке повреде главе. Два мушкарца су 25. јула напала и 82-годишњака у његовом стану. Жртва је успела да се ослободи окова и прошао је са лакшим телесним повредама. Полиција је саопштила да су разбојници побегли са њиховом готовином, као и другим личним стварима.

Четири мушкараца су починили још једну пљачку 25. августа. Тада им се на мети нашао мушкарац (74), кога су оборили на под, везали га и претукли у његовом стану након што је отворио врата на њихово куцање. Лакше је повређен и добио је медицинску помоћ.

Такође, банда пљачкаша напала је и 1. септембра 2022, након што сунапали једну жени. Међутим, опет су успели да побегну са украденим стварима.

Троје припадника ове банде сада је ухапшено. док се за осталима трага, и како је навела немачка полиција међу њима има и држављана Срба, али и држављана Немачке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".