Мишо Петковић (42) из Добоја који је ухапшен због зеленашења у Бањалуци, познат је истражним органима због два стравчна убиства - убио је и силовао комшију 2003. године, да би 2008. године измасакрирао свог пријатеља у Новом Саду.

Ради се монструму из Добоја, а који иза себе има бројна најтежа кривична дела. Већ је одслужио казне за два убиства и силовања, као и због разбојништва, пише Српскаинфо.

Он је ухапшен протеклих дана у Бањалуци и предложен му је притвор због зеленаштва и изнуде.

- Осумњичени је у временском периоду од 23. септембра 21. октобра, у улици Царице Милице у Бањалуци, искористио поверење оштећене Р.В.Б, раднице у кладионици „Моцарт“ и њену материјалну ситуацију, те истој дао новац на зајам а за себе уговорио несразмерну имовинску корист – рекли су у Тужилаштву.

Осумњичени је потом упутио озбиљне претње на живот и тело према малолетном детету оштећене, а употребом ватреног оружја претио оштећеној, те је од ње украо кључ од кладионице и шифру сефа а потом из сефа узео новац у износу од 7.808 КМ, цигарете у вредности од 1.657 КМ и новац од ваучера у износу 3.165 КМ.

О предлогу за одређивање мере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Како открива извор Српскаинфо, ради се о монструму који годинама је познат полицији и до сада је одслужио више затворских казни.

Петковић је 2003. године осуђен на десет година због бруталног убиства комшије. Према писању медија, он је тада прво силовао, а затим и секиром убио мушкарца.

Током служења ове казне, он се један викенд није вратио са слободног допуста, те је побегао у Србију, где је починио још једно тешко убиство.

Он је 2008. године у Новом Саду убио Драгана Сремчића.

Петковић је након хапшења признао да је дошао у стан Сремчића, са којим је био у добрим односима, узео нож и нанео Сремчићу смртоносне убоде по врату и грудима, као и да је покушао да се отараси тела које је са трећег спрата вукао до приземља.

Као мотив овог суровог убиства осумњичени је наводно навео користољубље јер је својој жртви након убиства скинуо ланчић с врата и украо мобилни телефон. Такође, осуђен је и због разбојништва.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".