Инцидент се догодио на острву Мактан у централној провинцији Цебу у недељу увече.

11 чланова посаде и 162 путника на лету Кореан Аир-а КЕ631 користили су тобогане за хитне случајеве да побегну из оштећеног авиона, рекли су званичници и авио-компанија.

- Сви путници су безбедни и под надзором особља - саопштила је филипинска управа за цивилно ваздухопловство.

Фото:Профимедиа

 

Авион се заглавио у трави на крају писте на међународном аеродрому Мактан Себу, због чега је аеродром затворен.

Авион је тешко оштећен

Нос авиона је тешко оштећен. Авион је био нагнут напред на травнату површину, предњи точак није био видљив, а на вратима су постављени клизачи за хитне случајеве, пренела је агенција Асошиејтед прес.

Десетине летова за и из провинције Цебу су отказане, укључујући и оне великог авиопревозника Пхилиппине Аирлинес, који је првобитно најавио више од 50 отказаних домаћих летова.

Ербас А330 из Инчеона у Јужној Кореји покушао је два пута да слети пре него што је прелетео писту у трећем покушају, наводи се у саопштењу компаније Кореан Аир Линес Цо.

„Путници су спроведени до три локална хотела и у току је организован алтернативни лет“, саопштила је авио-компанија о лету КЕ361. „Тренутно утврђујемо узрок инцидента“, наводи се у саопштењу. 

Председник Кореан Аир-а Ву Ки-хонг објавио је писмо извињења у вези са летом на веб страници авио-компаније, наводећи да ће бити спроведена детаљна истрага са локалним ваздухопловним властима и корејским властима како би се утврдио узрок.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".