"Морамо да се трудимо да све оно што је она желела и замислила, бар делић тога, да остваримо. То је мој пут, да изведем дете на прави пут, да дете сазна и схвати каква је мајка била краљица".

Овим речима се Зоран Пешић опростио од своје супруге Марије Такић Пешић (33), која је пре само четири месеца на свет донела прелепу девојчицу.

- Пре четири месеца смо добили ћерку. То је била њена највећа жеља - да се оствари као мајка. Искрено, она је жртвовала свој живот свесно да би се остварила као мајка. То сви лекари кажу, свесно је ушла у тај ризик - наводи супруг.

Адвокатица из Ниша Марија Такић Пешић (33) преминула је јуче после тешке болести.

 

 

Болест са којом се Марија борила пар година није је зауставила на професионалном плану где је била јако успешна, али ни у жељи да помаже другима – у два наврата организовала је хуманитарне акције прикупљања помоћи за сиромашну, болесну децу и децу без родитељског старања, које су дирнуле Србију. На крају, у јулу ове године, родила је ћерку и остварила своју највећу животну жељу.

- Она је ту болест имала пар година и она је свесно жртвовала свој живот да се оствари као мајка. Чим се породила, кренули су проблеми са тешком болешћу. А имала је изузетан живот, леп живот. Из њеног положаја, из њене животне позиције, да ти свесно свој живот жртвујеш, то је нешто велико. Све нас који је волимо оставила је у тешкој тузи, али шта ћемо, то је. Морамо да се трудимо да све оно што је она желела и замислила, бар делић тога, да остваримо. То је мој пут, да изведем дете на прави пут, да дете сазна и схвати каква је мајка била краљица, да само делић онога што је она желела, ја спроведем у дело. То је нека моја животна мисија надаље - поверава се у исповести за Блиц супруг Зоран.

Он каже да је Марија била таква особа да су је сви волели.

Фото: Инстаграм принтскрин/marijatakic

 

- Марију не постоји неко ко не воли, ко за њу може нешто лоше да каже. Било кога на југу Србије да питате, рећи ће Вам све најбоље. Мени је живот променила на боље, драстично, и свакоме коме је ушла у живот је усрећила живот. На мени је сада да ја то пренесем што више могу на дете - каже Зоран.

Марија се бавила и хуманитарним радом, а њене акције дирнуле су Србију.

На Божић 2021. године Марија је са супругом Зораном покренула хуманитарну акцију поделе више од 500 пакетића сиромашној деци и деци без родитељског старања у Нишу и Лесковцу а годину дана раније, обезбедила је 40 пакетића за децу на нишкој онкологији, за шта је била награђена плакетом НУРДОР-а. Сви је памте као жену великог, племенитог срца.

Сахрана Марије Такић Пешић обавиће се у понедељак 24. октобра на Новом гробљу у Нишу у 14 сати а опело у цркви Часног крста биће одржано у 13.30 часова.

Марија Такић Пешић рођена је 1989. године у Лесковцу. Завршила је Пету београдску гимназију, а дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду 2014. године са просечном оценом 9,21.

У Лондону је завршила Правну школу пословног енглеског језика, акредитовану од стране "Бритисх Цоунцил". Приправнички стаж обавила је у адвокатској канцеларији Такић у Лесковцу, чиме наставља дугогодишњу породичну адвокатску традицију.

Након окончања приправничког стажа, пред Министарством правде Републике Србије је положила Правосудни испит 2016. године, а звање адвоката је стекла дана 26. маја 2017. године. Успешно се бавила заступањем клијената у грађанским и кривичним поступцима, а уско је била специјализована за породично право, нарочито у брачним споровима, поступцима поводом насиља у породици, као и поступцима ради остваривања права на обавезно издржавање.

БОНУС ВИДЕО: ТРИ ДЕЧАКА ОСТАЛА БЕЗ РОДИТЕЉА: У Баточини, испред куће, настрадао самохрани отац Саша Костадиновић

 

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".