Од данас до краја месеца очекује се пораст јутарњих и дневних температура. Задржаће се суво и натпросечно топло време, а краткотрајна киша очекује се данас и у уторак на северу и западу Србије. Најтоплије биће данас, као и у понеделјак и уторак уз максималну температуру у већини места од 23 до 28 степени, објављено је на сајту РХМЗ.

Метеоролог Марко Чубрило предвиђа да ће почетком следеће недеље бити необично топло, а у другом делу само мало свежије. Нема сигнала за јаче захлађење почетком новембра али он стоји као могућност на ансамбле прорачунима.

 

 

- Недеља углавном сува уз променљиву облачност и незнанто свежија уз дневни максимум до 14 до 21 степен. Почетком следеће недеље уз доминацију антициклона у продор суптропског ваздуха над нашим делом Европе веома до изузетно топло и у понедељак би максимуми над регионом углавном били од 17 до 25, а локално и око 27 степени, што је знатно изнад просека за крај октобра.

Каже да се пролазна киша на северу очекује у уторак после подне и у другом делу недеље ће бити суво и незнанто свежије али и даље релативно топло уз максимуме од 14 до 21 степен.

- Нема сигнала за могуће јаче захлађење на преласку из октобра у новембар али после 29.10. стоји сигнал за постепено захлађење. Од суботе улазимо у период топлог и врло топлог времена, док је пролазна киша могућа у суботу после подне и можда у уторак после подне. Сви изнети подаци и процене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државе прогностичке заводе - наводи Чубрило.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".