Подсетимо, стравична несрећа догодила се у уторак око 17. 20 на путу Нови Сад - Инђија код Бешке, када је на раскрсници Слободан излетео "мерцедесом" и ударио момка и девојку који су мотором пошли на излет. Дејана и њен дечко Борис су на месту остали мртви, а Слободану, који иначе има немачку возачку дозволу, стављене су лисице.

Кренуо у Инђију

- Слободан је тог дана кренуо у Инђију, ми смо убеђени да он мотор једноставно није ни видео. Вози јако дуго, али како је већ стар, почео је да избегава да седа за волан и ретко је то чинио - прича рођака ухапшеног возача.

- Он је прошле године купио та кола да има, кад дође у Србију, да оде на те кратке вожње. Иначе је цео радни век провео у Хамбургу - наводи рођака.

Како каже, Слободан је пре двадесетак дана дошао из Немачке.

- Дошао је авионом, јер више није у стању да вози тако дугачке релације. Пре тога је оперисао брух, а раније је имао још најмање две операције. Он је био виталан за своје године, али не можемо да порекнемо да је патио од неких болести - каже рођака и наставља:

- Несрећа га је веома потресла, ми не знамо како ће он уопште поднети чињеницу да је ухапшен због смрти двоје младих људи.

Погинули Дејана Нералић и Борис Мајорски биће сахрањени сутра у 14 часова на старопазовачком гробљу. Како је за Курир рекао Борисов тата, одлучили су да њих двоје почивају заједно.

Почиваће заједно

- Такву љубав никада нисам видео, то је било нешто невероватно. Почиваће заједно, да се не раздвајају ни на оном свету - рекао је Владимир Мајорски за Курир.

Старији од 65 година чешће морају на лекарски

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја наводи да сви возачи старији од 65 година, уколико желе да продуже возачку дозволу, морају да се подвргну чешћим лекарским прегледима.

- Не постоји законски лимит, ни у Србији, ни у свету, колико дуго неко може да вози аутомобил. Са навршених 65 година, возачи одлазе на посебан преглед за возаче, на коме их прегледају офталмолог, психолог, кардиолог... Колико ће дозвола важити зависи само и искључиво од лекарске комисије - каже Окановић и појашњава:

- Лекари могу да напишу потврду да неко добије возачку на годину дана, три, пет, та одлука је у рукама комисије.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".