Ован 

Кад је особа рођена у знаку Овна њена улога мајке је веома строга и веома захтевна. Мајка Ован увек има спреман одговор на све и њена реч је увек последња. Она не говори много и не пружа превише разумевања деци, али може пружити осећај самосталности и показати својим примером како треба организовати себе на практичан начин. 

Бик

Кад је у питању мајка Бик она код деце подржава и развија осећај лепоте и лепе комуникације. Њој је јако важно да су деца културна и лепо васпитана јер јој је важна слика коју оставља као мајка у јавности. Често је оптерећена послом, али је то начин на који она доприноси егзистенцији и материјалној стабилности. 

Фото: Профимедиа

 

Близанци

Мајка у знаку Близанаца је превише пријатељски расположена према својој деци па често може бити и попустљива у васпитавању своје деце. Њој је најважнија комуникација са децом, али често може својом комуникацијом и начином приче да гуши слободу своје деце. Њена радост живљења се огледа у честом организовању дружења у кући са осталим мајкама. 

Рак

Када је у питању мајка у знаку Рака, овде се Месец налази у свом седишту и говори о њеној улози која је веома пожртвована и веома посвећена својој деци. Њене емоције су директно везане за расположење деце и све ће учинити да им олакша живот на сваки могући начин. Она често претерује у свему и склона је да "живи" њихове животе. Њена љубав је неизмерна, али и некад веома оптерећавајућа за одрастање деце. 

Фото: Профимедиа

 

Лав

Што се тиче особе која је рођена у знаку Лава, то је мајка која води рачуна о својој деци и о њиховим животима на веома драматичан и помпезан начин. То заправо значи да не уме да види на објективан начин своју децу и често претерује у захтевима које има од њих. Воли да наређује и да доминира, а када то не добије од деце може да буде веома ауторитативна. 

Девица

Мајка у знаку Девице је веома посвећена свакодневној хигијени и здравом начину живота. Јако јој је важно да су деца уредна и да имају свој ред у животном смислу. Код ње нема претераног показивања емоција, али може да буде велика подршка када су у питању практичне животне обавезе. Некада превише захтева и очекује, не уме да направи баланс у односу са децом. 

Вага

Мајка која је рођена у знаку Ваге ужива у својој улози мајке тако што код деце активира поље комуникације и лепе манире. Њој је јако стало да буде мир и хармонија у кући и да њена деца осете стабилност док одрастају. Труди се да комуникација са децом буде на свакодневном нивоу и да им буде подршка у свему ономе што предузимају као своје кораке и одлуке. Веома је блага и нежна у односу са децом. 

Фото: Профимедиа

 

Шкорпија

Кад је неко рођен у знаку Шкорпије на првом месту су најважније емоције. Тако да мајка у овом знаку је особа која јако снажно осећа повезаност са својом децом, али са друге стране преноси и свој осећај бриге у васпитавању деце. Уме да буде веома заштитнички настројена према деци. Стално је у фрци јер је неко ко воли да све држи под контролом. Одрастање деце може бити на моменте и велика " траума " јер све превише емотивно проживљава. 

Стрелац

Када је особа рођена у знаку Стрелца она има највећу потребу за слободом. Мајка у овом знаку се труди да буде пријатељски настројена према деци и често не поставља границе у васпитању. Деца то могу да злоупотребе па су могући чести вербални сукоби. Због утицаја ватре у знаку Стрелца ова мајка се труди да брзо пређе преко проблема и да живот посматра са позитивније стране. 

Јарац

Мајка која је рођена у знаку Јарца је веома строга и држи до својих правила. Однос са децом је веома јасан и постоје чврста правила понашања и њена (мајчинска) очекивања. Од деце тражи ред, рад, дисциплину, уме да буде доследна у свему ономе што каже и саопшти. Деца су веома посвећена учењу и постижу високе резултате током свог школовања. Овде недостаје отворене емотивности и нежности. 

Фото: Профимедиа

 

Водолија

Мајка са Сунцем у знаку Водолије је пријатељ својој деци и увек је расположена за дружење, разговор, отворену и искрену комуникацију. Она својој деци даје и пружа слободу и самосталност јер то је оно што она цени и поштује као вредност у животу. Понекад недостаје мало више нежности и разумевање за децу ако су повучена и ако имају потребу за већом подршком. 

Рибе

Ако је мајка рођена у знаку Рибе онда је ово тип мајке која је претерано попустљива према деци и то ретко може да поправи код себе. Она верује да добро може победити и да на тај начин може код своје деце да пробуди доброту и разумевање. Често се понаша веома благо и превише пожртвовано и због тога деца могу да злоупотребе те њене особине. 

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".