Њему се суди у одуству, јер је ван Србије. Његовом саучеснику Д.Б. (32) из околине Прокупља се суди за тешку крађу и обојица су обухваћени истим предметом.

Према нашим информацијама тада свештеник у селу надомак Прокупља Д.Г. је типовао кућу свог пријатеља, а Д.Б. је извршио крађу. Том приликом су отуђили 25.000 евра које је оштећени годинама скупљао, како би купио стан, и неколико златних предмета.

Крађу су починили 25.октобра 2020. године у раним јутарњим часовима. Свештеник Д.Г. је знао да власник куће, односно његов пријатељ тога дана није кући, јер је отишао на литургију у манастиру крај Ниша, па је довезао својим возилом Д.Б. и овај је упао у кућу, те извршио крађу. Због тога што му је дао информације о власнику куће, свештеник је од Д.Б. добио 3.000 евра.

Фото: Shutterstock/Илустрација

 

Када се власник током поподнева вратио кући, затекао је хаос, позвао полицију. Није ни у тренутку сумњао да је његов пријатељ свештеник учесник, те му се чак и пожалио, а овај га је већ сутрадан након крађе и возио до Ниша да обави неки посао.

Ипак, полиција је убрзо дошла до починиоца, а власник куће је када је сазнао да га је типовао пријатељ, послао Епархији нишкој обавештење, те је Д.Г. расчињен и тренутно борави ван Србије.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: Место где су била затрпана тела породице Ђокић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".