У судници су данас прегледани видео записи преузети са надзорних камера са Палилулске пијаце и са Бувљака на Новом Београду, а на којима се види кретање једног од оптужених Ивана Никчевића 7.новембра 2020.године.

Никчевић је тог дана прво био на Бувљаку и, како је он казао, купио телефон, након чега је био на Палилули где је од једног мушкарца купио неки предмет који је био у мањој белој кутију.

Он је за говорницом потврдио да се налази на тим видео снимцима.

Фото: Shutterstock/Илустрација

 

На крају данашњег суђења браниоци оптуженог Никчевића су суду понудили јемство од 70.000 евра за укидање притвора и одређивања кућног притвора, што је суд одбио.

Адвокати оптуженог Бојана Ковачевића су затражили укидање притвора што је председница судског већа Јелена Шкулић такође одбила.

Лазар Тејић који је оптужен као непосредни извршилац убиства, обратио се судији и замолио је да ургира на Управу затвора да му омогиће да оде на ВМА да оперише ураслу длаку на леђима, због које, како је казао, некад не може ни да устане из кревета.

Фото: Инстаграм принтскрин/serbialive_beograd

 

Тејић је рекао да је забринут за своје здравље, те да се пласи да због наведеног проблема може да остане непокретан.

Судија Шкулић је рекла да ће да посаље налог да Тејић оде на ВМА.

Следеће суђење заказано је за 5.децембар када треба да се настави са прегледом видео записа, који су доказ тужилаштва у овом поступку.

Фото: Д. Новковић

 

Лазар Тејић је оптужен као непосредни извршилац убиства, док су оптужени за тешко убиство у саизвршилаштву његов очух Бојан Ковачевић, Иван Никчевић и Душан Кокоруж, а Филип Ивановић се терети за помагање у извршењу овог кривичног дела.

Тејић је оптужен и за кривицно дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Фото: Ј. Стојковић

 

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на место извршења и којим се после удаљио.

Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића пре убиства.

Фото: Инстаграм принтскрин/192.рс

 

"Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврдују умешаност свих окривљених", истакло је раније тужилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".