У готово једносатном обраћању кривичном већу, окружен са десетак судских стражара, Беливук није говорио о седам ликвидација за шта је оптужен, већ о томе како је са Александром Станковићем формирао навијачку групу "Из принципа".

Отворено за јавност

Окривљени су јуче први пут јавно изнели своју одбрану, пошто је припремно рочиште било затворено за јавност.

Фото: Н. Скендерија

 

Прво припремно рочиште одржано је у марту, а убрзо након тога, у априлу је ухапшен адвокат Дејан Лазаревић бранилац Миљковића у Беливука и још неколико чланова ове групе, због чега је у два наврата одложено припремно рочиште.

Сведоци сарадници

Споразум са Тужилаштвом за организовани криминал склопили су Бојан Хрватин, Никола Спасојевић и Срђан Лалић, који су пристали да за блажу казну затвора причају о злочинима које је починила група.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

По завршетку суђења, Хрватину ће бити изречена казна затвора од 15 година, Спасојевићу од 14 година и Лалићу од 18 година.

''Добар дан, ја сам Вељко Беливук''

- Добар дан, ја сам Вељко Беливук - рекао је на почетку изношења своје одбране.

- Из главе ћу износити одбрану. Не слажем се да је сада суђење отворено за јавност. Јавност је и до сада била присутна, баш док сам стајао за овом говорницом, изашле су наше слике у медијима. У протеклих пар дана објављивани су транскрипти са ових суђења, која су била затворена за јавност. Говорили смо да нам се крше права, нећу да се жалим, нисам Калимеро, али све од А до Ш је изашло у јавности - навео је Беливук на почетку излагања.

Фото: АТА имагес/Принтскрин/Депоситпхотос/Јутјуб принтскрин/МУП Републике Србије

 

Он је рекао и да сматра да је ово почетак истраге, а не суђења, називајући преседаном то што је оптужница против њих уопште подигнута.

Беливук је у судници навео и да сматра да је цела оптужница измишљотина и да не стоји да су се он и остали бранили ћутањем, јер су изјавили да нису криви.

Опуштени, ћаскали и слали пољупце

Миљковић се на почетку суђења смејао, био видно расположен и ћаскао је са Беливуком. Бокс за отпужене је претесан за све оптужене, а чланове криминалног клана је обезбеђује 30 судских стражара. Свако од оптужених има по двојицу затворских чувара.

У боксу међу оптуженима владала је опуштена атмосфера, а они нису изазивали никакве ексцесе, већ су посматрали ко улази у публику. Овај догађај прате новинари, а чланова породица оштећених и окривљених је било веома мало.

Фото: Н. Скендерија, принтскрин Јутјуб/Зелена Шљива/Република

 

Приликом изласка на говорницу, Вељко Беливук је био насмејан и слао је пољупце Миловану Тадићу Микси. Вељко Беливук и Марко Миљковић су током почетка суђења ћаскали у опуштеном спортском издању.

Да ли ће се Скај узети у обзир?

Бранилац Марка Миљковића, адвокат Владимир Петровић тражио је од судског веће да им каже да ли су као доказ прихватили издвајање свега онога што је добијено преко скај апликације.

Он је нагласио да су ти докази манипулација Тужилаштва и ако сада не каже да ли су донели одлуку да ли ће се ти докази издвојити, они неће кретати са поступком. Судија је рекла да још није донела одлуку везано за скај апликацију.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

Према незваничним информацијама, заменик тужиоца је, између осталог, предложио да се као доказ изведе пресретнута комуникација преко апликације "Скај", са чиме се нису сложили оптужени и њихови адвокати, тврдећи да је тај доказ незаконит. Одбрана је оспоравала и фотографије, на којима се виде тела жртава, али и оне на којима су и поједини оптужени, тврдећи да је реч о фото-монтажи.

БОНУС ВИДЕО: СНИМАК ДРАМЕ: Блокада Железника, бомбе и дрога у аутомобилу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".