Марко Јовановић (29) из Ниша, по почињеним зверствима, један је од најсуровијих затвореника у Србији. У затвору је добио надимак - Ханибал Лектор.

Нишки Ханибал је прво 31. октобра 2010. године починио злочин који је шокирао југ Србије. У Нишу је убио је некадашњу девојку Данијелу Јовановић (27) и њеног друга и првог комшију Александра Китановића (23).

Данијелу је напао згради у Улици Мајаковског 91 у којој је живела. Сакрио се иза угла у ходнику на првом спрату зграде, код лифта, а када је она пошла да откључа врата, притрчао је и избо је ножем у груди и стомак. Убица је онда насрнуо и на Данијелиног првог комшију из зграде Александра Китановића (23), који је покушао да јој помогне.

Ухапшен је након четири дана скривања, а три године касније му је и изречена максимална казна од 40 година затвора.

На робији је починио још један злочин од ког се леди крв у жилама. Обдукциони налаз је показао да је 21. децембра 2016. године прво задавио Рамиза Шарића (34) цимера у ћелији нове „Падинске Скеле“, па га онда секао по врату. На гркљану жртве остало је десетак посекотина. На крају, лежећи крај мртвог цимера, гризао му је уши. Затворски чувари су зидове ћелије затекле исписане крвљу убијеног.

Јовановић и Шарић два месеца су делили ћелију. Затвореници су причали да је Шарић данима физички и психички малтеретирао Нишлију. Наводно, тражио му је и да га сексуално задовољава.

Нишлији се и даље суди за овај злочин. Казна, колико год дуга да буде, неће утицати на његов боравак иза решетака. По закону, не може да буде у затвору дуже од максималне казне од 40 година затвора.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".