Америчка агенција АП оценила је да је упад косовских полицијских снага и специјалних јединица РОСУ на север Косова разбеснео Београд, наводећи да је током данашње интервенције безбедносних снага Приштине повређено 20 људи.


У извештају немачког Дојче веле-а наводи се да је упад приштинских снага безбедности извршен због заплене наводно кријумчарене робе, а преноси се и изјава једног званичника Приштине који је рекао да "акција није била усмерена против припадника неке одређене националности".

Британски Ројтерс потврђује да су медији емитовали снимке Срба у Северној Митровици који беже од сузавца и шок бомби наводећи да се "слична ситуација догађала и у оближњем Звечану".

У извештају руске агенције ТАС С се наводи да је у специјалној операцији снага безбедности непризнатог Косова повређено више од десет људи.

- Резултат акције коју је наредио Аљбин Курти, премијер непризнатог Косова је више од 10 повређених, међу којима је и Срећко Софронијевић који је задобио прострелну рану и лекари се боре за његов живот - пренео је ТАС С.

(Танјуг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".