Милорад Улемек Легија (54), бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), који је осуђен на максималних 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђиндића и других злочина, још најмање две године остаће у најстроже чуваном затвору, такозваном "Алкатразу" који се налази унутар пожаревачке Забеле, сазнаје Курир.

Према речима извора Курира, нову могућност да суд разматра да Легија пређе у неко од одељења са мање ригорозним мерама обезбеђења и већим правима, добиће за две године.

- Виши суд у Београду разматрао је ову одлуку и продужио је, а другостепени Апелациони суд је у међувремену потврдио - потврђено је за Курир из Вишег суда.

Фото: Александар Стојановић

 

 

Улемек се, подсетимо, 18 година налази иза решетака, у строгој изолацији. Ухапшен је 2004. и тада је на лични захтев боравио сам у ћелији у згради Специјалног суда у Устаничкој улици. У међувремену, на максималне казне осуђен је и у поступцима за злочине земунског клана, Ибарску магистралу, као и убиство Ивана Стамболића и покушај убиства Вука Драшковића у Будви.

- Све до 2010. Легија је сам боравио у притвору. У јулу те године је постао први затвореник "Алкатраза" и од тада борави у посебним условима "затвора у затвору". И даље је у ћелији, која је под видео надзором 24 сата, нема право на љубавну собу на којој инсистира годинама, али од пре неколико година има могућност да са члановима породице разговара без стакла између њих.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".