Потрага ће бити настављена сутра.

Подсећамо, у овој несрећи је страдала мајка, двадесетседмогодишња Јелена Вуковић и девојчица, а једно дете је извучено из провалије са повредама и превезено у болницу. За трећим дететом, дечаком, се и даље трага.

- Завршено је данас роњење без резултата. Изронили су рониоци пре пола сата. Прешли су данас 14 километара. Вода је хладна, али је видљивост добра и боља него јуче. Ово што раде наши рониоци трагајући пети дан није ништа ново и неуобичајно ако се сетимо да су наши рониоци трагали за утопљеним лицима и по 30 дана. Ради се о детету од две године несталом у реци која је брза и опасна за оне који роне по њеном дну и у буковима- казао је директор Регионалног ронилачког центра Бијела за портал Дан Веселин Веско Мијајловић.

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

 

 

Он је додао да ронити 20 км и остати под водом пет сати није лако.

-Када би држали прст у води 5 сати не би било угодно а рониоци најбоље знају како им је. Имају чврсту вољу и спремни су да наставе сутра. Надамо се да ћемо брата малог четворогодишњег јунака који је преживео скоро три сата у хладној реци стојећи у води до грла у слупаном возилу, пронаћи - рекао је Мијајловић.

Мијајловић наглашава да у овим напорима помаже велики број људи, рафтери, власници кампова, хотела, предузећа, ватрогасци, спасиоци, рониоци полиције и војске ЦГ.

-Помажу, улажући огромно напоре, ронећи у хладној води и прегледајући сваки камен у брзацима дуж реке- наглашава он.

Подсећамо, тело девојчице која је испала из аутомобила, који је пре две ноћи слетео у провалију пронађено пре пар дана на око три километра од места удеса.

(Дан)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".