- Ускоро ћемо имати седницу Председништва и Главног одбора Српске напредне странке - најавила је Брнабићева.

Ана Брнабић је на конференцији за новинаре у Влади Србије, поводом представљања пројекта археолошког налазишта у Винчи, одговарајући на питања рекла да ће прво предлог представити посланицима у Скупштини, а не појединачним медијима.

- Ускоро ћемо имати седницу Председништва и Главног одбора Српске напредне странке где ћемо да изгласамо наше предлоге, а допустићете да онда јавност упознам у Скупштини и извештај поднесем посланицима - рекла је Брнабић одговарајући на новинарска питања.

У Влади Србије у присуству амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, представљен је победнички конкурс санације клизишта археолошког налазишта Винча "Бело брдо" и његово претварање у европски и светски научни парк за изучавање неолита.

Премијерка открива и да добар део пројекта Винча заузима значајно место у њеном експозеу који је при крају.

Фокус на Бриселском споразуму

Премијерка Брнабић изјавила је да је пре приступања разговорима о неким другим решењима о нормализацији односа са Приштином, потребно најпре спровести Бриселски споразум, међу чијим одредбама је оснивање Заједнице српских општина.

Брнабић је на конференцији за новинаре рекла да се повећавају притисци око Косова, јер одређени међународни фактори желе да виде решавање тог отвореног питања, како оно не би било на агенди "и нико не би могао да се позива на тај преседан и оправдава неке друге акције".

- Ми никада нисмо бежали од решавања тог питања и налажења начина да постигнемо узајмано прихватљиво компромисно решење које ће значити дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине - истакла је Брнабић.

Према њеним речима, за "договор је потребно двоје и две стране које су спремне да говоре о компромису", а у овом тренутку "нисмо ни близу тога решења које мора да буде компромисно".

- Волела бих да се решење нађе. Боље пре него касније зато што ће обезбедити нормализацију односа, безбедност Срба на Косову и просперитет за Албанце - рекла је премијерка Брнабић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".